Frequente reizigerNieuwsRoutesVliegveldenZakelijke Reiziger

Tiende directe vlucht verbindt Heathrow en China

De Londense luchthaven Heathrow en de Volksrepubliek China zijn door een tiende directie verbinding nog beter met elkaar verbonden, zo meldt Europa’s grootste vliegveld.

Chonqing
De Chinese maatschappij Tianjin Airlines vliegt met een Airbus A330-200 op dinsdagen, woensdagen en vrijdagen vanuit Heathrow naar de miljoenstad Chonqing. In 2015 bedroeg het inwoneraantal daar 30,17 miljoen mensen.

Vlucht
De drie-wekelijkse vlucht zal op jaarbasis zo’n 81.000 mensen tussen Londen en Chonqing vervoeren. Ook is er ruimte voor 3.744 ton aan vracht op de vluchten. Op zaterdag 25 augustus verwelkomde de Londense luchthaven voor het eerste de A330 van Tianjin Airlines.

Wuhan
In juli werd er nog een nieuwe route tussen Heathrow en China gelanceerd. China Southern Airlines vliegt sinds 12 juli tussen Londen en Wuhan, ook met een Airbus A330-200 en ook drie maal per week. Zowel Wuhan als Chonqing zijn miljoenensteden waar zeer veel industrie en bedrijven gevestigd zijn.

China
De andere acht Chinese bestemmingen die direct met Heahtrow verbonden zijn, zijn: Sanya, Changsa, Xi’an, Hong Kong, Shanghai, Beijing, Guangzhou en Qingdao.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button