fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

CityJet brengt route Londen-Dublin onder bij Aer Lingus

De Ierse luchtvaartmaatschappij CityJet brengt de route tussen Londen en Dublin onder bij de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland; Aer Lingus. Dat meldt het Londen City Airport.

Overdracht
De overdracht van de route tussen de Ierse maatschappijen komt voort uit een nieuwe samenwerking tussen de twee. Een onderdeel van die samenwerking is dat Aer Lingus twee vliegtuigen plus crew van CityJet huurt, een zogeheten wet-lease. De twee vliegtuigen, Avro RJ-85’s, worden in een Aer Lingus-jasje gestoken en vliegen vanaf 28 oktober tussen Londen City Airport en Dublin Airport.

Makkelijker
Hiermee wordt het voor reizigers die vanuit Londen naar Amerika willen reizen makkelijker. Zij kunnen dan op één ticket een vlucht boeken van Londen, via Dublin naar bijvoorbeeld Boston, een stad waar Aer Lingus op vliegt. In Dublin kunnen ze al door de ‘pre-clearance’, wat inhoudt dat zij daar al door de Amerikaanse beveiliging kunnen en dit niet meer in de Verenigde Staten hoeven te doen.

Zes
Met deze overdracht zal Aer Lingus zes keer per dag een retourvlucht aanbieden tussen de hoofdsteden van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In totaal vliegt de Ierse maatschappij dan zo’n vijftig keer per dag tussen Dublin en de Londense luchthavens Heathrow, Gatwick en Londen City.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button