fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Nieuwe buitenlandse bestemmingen voor IndiGo

IndiGo voegt twee nieuwe buitenlandse bestemmingen toe aan het netwerk. Ook worden er nieuwe vluchten binnen India uitgevoerd, zo meldt de Indiase luchtvaartmaatschappij.

Buitenland
De twee nieuwe bestemmingen in het buitenland zijn Koeweit en Abu Dhabi. Vanaf oktober wordt er naar de respectievelijke tiende en elfde buitenlandse bestemming van IndiGo gevlogen. Zo wordt er vanuit Chennai naar Koeweit gevlogen en vanuit Kozhikode, voorheen Calicut genoemd, naar Abu Dhabi.

India
Binnen India worden er in totaal 24 nieuwe vluchten uitgevoerd door IndiGo, waarbij de binnenlandse luchtvaartmaatschappij als eerste airline rechtstreekse vluchten tussen Port Blair en Haiderabad en Vadodara aanbiedt.

IndiGo
De in 2005 opgerichte maatschappij is de grootste binnenlandse vervoerder van India met een marktaandeel van 38 procent. De vloot van IndiGo bestaat uit 179 vliegtuigen waarvan 10 ATR’s en 169 toestellen van de Airbus A320-familie.

Duizendste
De Indiase maatschappij nam in juli van dit jaar de duizendste ATR 72 in ontvangst. In het toestel kunnen maximaal 74 personen plaatsnemen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button