AirlinesLiefhebberNieuws

Ryanair steekt Laudamotion in nieuw jasje

Laudamotion zal de komende tijd in het nieuw gestoken worden. Nu Ryanair Laudamotion voor 75 procent in handen heeft, krijgt de Oostenrijkse airline nieuwe vliegtuigen, nieuwe kantoren en een nieuw jasje, zo meldt Laudamotion.

Vliegtuigen
Volgend jaar zomer zal de vloot van Laudamotion verdubbeld zijn van 9 naar 18 vliegtuigen. De Oostenrijkse maatschappij van oud Formule 1-coureur Niki Lauda voegt dan negen nieuwe Airbus A320’s toe aan de vloot. Zowel de nieuwe als huidige toestellen worden ook in een nieuw jasje gestoken.

Jasje
Het nieuwe jasje laat de Oostenrijkse roots van de maatschappij zien, aldus Laudamotion. Daarnaast worden er in Wenen nieuwe kantoren voorzien voor de werknemers van de airline. Ook worden er nieuwe piloten aangeworven en zal het nieuwe hoofd personeelszaken, Christian Euler, op 1 september beginnen.

Overname
In juli van dit jaar werd de overname van Laudamotion door Ryanair goedgekeurd door de Europese Commissie. Niki Lauda zalaan het hoofd blijven staan van ‘zijn’ maatschappij, ook al is hij op dit moment herstellende van een longtransplantatie. Laudamotion heeft de doelstelling om als prijsvechter in de Oostenrijkse markt uit te breiden, terwijl Ryanair hoopt een sterkere positie in Oostenrijk te krijgen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button