fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewSchiphol Airport

Staking beveiligers Schiphol van de baan

De geplande staking van de beveiligers op Schiphol op dinsdag 4 september is van de baan, zo meldt vakbond de Unie.

Akkoord
In een persbericht laat de vakbond weten dat zij, samen met de vakbonden FNV en CNV, een akkoord hebben bereikt met de werkgevers van de beveiligers op Schiphol. De Unie laat weten dat er afspraken gemaakt zijn over ‘het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werktijden.’

Blij
“Ik ben blij dat dat is gelukt. De belangen van de beveiligers en onze leden zijn belangrijk. Maar die van de reizigers ook”, aldus Gertjan Tommel, onderhandelaar names de Unie Security. “De mensen die via Schiphol reizen zijn onze klanten en ik ben er trots op dat het ons is gelukt te voorkomen dat zij de dupe zouden worden”.

Schiphol
Een woordvoerster van Schiphol laat desgevraagd aan Up weten dat zij kunnen bevestigen dat de staking niet doorgaat. Bij de luchthaven zijn ze ook blij dat de vakbonden en de beveiligers de onderhandelingen tot een goed einde hebben gebracht. Nu kunnen alle vluchten dinsdag gewoon doorgaan en zullen reizigers geen hinder ondervinden van de staking.

FNV
Een woordvoerder van FNV laat aan Up weten dat hij ook tevreden is met de uitkomst die ‘gisteren diep in de nacht’ werd bereikt. Vanmorgen werden de laatste details afgerond en is het akkoord afgerond, aldus de zegsman. De vakbonden konden het akkoord voor de beveiligers van Schiphol sluiten omdat de luchthaven ook zelf over de brug is gekomen.

Loonsverhoging
De vakbonden hebben met de werkgevers van de beveiligers ook een eenmalige loonsverhoging van 700 euro in 2018 en in totaal 5% over de jaren 2019 en 2020 afgesproken. ‘Dankzij het akkoord – dat gisteravond laat werd gesloten – zijn de acties die gepland stonden voor 4 september definitief van de baan.’

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button