AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Virgin Australia stapt over op de 737 MAX 10

Virgin Australia heeft de bestelling bij Boeing aangepast en stapt over op de 737 MAX 10 in plaats van de MAX 8, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Order
De Australische maatschappij heeft ‘een order van een aantal 737 MAX 8’s’ bij Boeing uitstaan, en daarvan zet de airline er tien om in de 737 MAX 10. De toestellen zullen in 2022 aan de vloot worden toegevoegd. De maatschappij wordt hiermee de eerste in Australië die met dat type Boeing-vliegtuig zal vliegen.

Klanten
Virgin Australia voegt zich bij zo’n 20 andere klanten die voor de MAX 10 gekozen hebben. In totaal heeft de vliegtuigbouwer al meer dan 500 bestellingen van het toestel mogen noteren. Zo plaatste Lion Air in april van dit jaar de grootste bestelling voor de MAX 10, namelijk een order van 50 exemplaren.

10
De Boeing 737 MAX 10 biedt plaats aan 180 tot 204 passagiers in een twee klasse indeling, het maximaal aantal stoelen dat in het toestel geplaatst kan worden zijn er 230. Het vliegtuig kan een afstand van 6.110 kilometer overbruggen, aangedreven door de LEAP 1-B motoren van CFM International. De MAX 10 is 43,8 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 35,9 meter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button