fbpx
BestellingenFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Chinees leasebedrijf verandert bestelling bij Bombardier

Het Chinese leasebedrijf Industrial Bank Financial Leasing Co., Ltd (CIB Leasing), heeft de bestelling bij Bombardier veranderd, zo meldt de Canadese vliegtuigbouwer.

CRJ
CIB Leasing had een bestelling voor tien toestellen van de CRJ-familie bij Bombardier geplaatst, maar heeft nu de bestelling aangepast. Het bedrijf heeft nu de order geplaatst voor vijf Q400’s met ruimte voor 90 stoelen en vijf CRJ-900’s. De ‘nieuwe’ bestelling bedraagt 357 miljoen euro.

Kosten
Doordat de Q400’s met 90 zitplaatsen een kostenreductie van 15 procent per stoel oplevert, ten opzichte van de ‘normale’ Q400 met 78 stoelen, kunnen maatschappijen minder kosten en meer winst per vlucht maken. CIB Leasing hoopt met de aankoop van deze toestellen de regionale luchtvaartindustrie in Azië goed te kunnen bedienen. Wanneer de toestellen aan het bedrijf geleverd worden is niet bekend.

Leveringen
In het tweede kwartaal van dit jaar leverde Bombardier 18 toestellen. Dat waren er twee minder dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. e leveringen bestonden uit acht Cseries (voordat Airbus het overnam en de CSeries omdoopten tot de A220), vijf CRJ-toestellen en vijf Q400’s. Volgens het bedrijf zitten ze hiermee op schema om de beoogde 35 leveringen in dit jaar te halen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button