fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Nieuwe internationale routes voor GOL’s vernieuwde 737’s

De Braziliaanse maatschappij GOL Linhas Aéreas Inteligentes, heeft deze maand de eerste 737 MAX 8-toestellen in ontvangst genomen en zal deze inzetten op nieuwe internationale routes, zo meldt Boeing.

MAX
De Braziliaanse maatschappij heeft deze maand de eerste Boeing 737 MAX 8 in ontvangst genomen, en werd daarmee de eerste airline in Brazilië die met dit type toestel vliegt. In de toestellen van GOL kunnen 186 passagiers plaatsnemen. De maatschappij heeft het eerste toestel met wifi uitgerust en is nu bezig om dit ook op het tweede toestel te installeren. In totaal zal GOL dit jaar zes MAX 8’s in ontvangst nemen.

Route
De nieuwe routes die GOL met de 737 MAX-toestellen gaat vliegen zijn tussen de Braziliaanse hoofdstad Brasilia en Fortaleza naar Miami en Orlando in de Verenigde Staten. Deze route zal een vaste waarde worden in het netwerk van GOL. Daarnaast wil de maatschappij de 737’s ook inzetten op vluchten naar de hoofdstad van Ecuador, Quito.

Vloot
De vloot van Gol bestaat volledig uit Boeing 737-toestellen. In totaal bedraagt de gemiddelde leeftijd 9,7 jaar. Met de nieuwe 737 MAX 8’s meegerekend komt het aantal vliegtuigen in de vloot op 120. Van die toestellen zijn er 26 Boeing 737-700’s, 92 Boeing 737-800’s en twee Boeing 737 MAX 8’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button