AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair erkent ook Ierse cabin crew-vakbond FORSA

De Ierse prijsvechter Ryanair erkent ook de Ierse vakbond FORSA als vertegenwoordiger van de in Ierland gestationeerde cabin crew, zo meldt Ryanair.

Vierde
Na vele onderhandelingen zijn Ryanair en FORSA tot een samenwerking gekomen waarbij de vakbond alle, in Ierland gestationeerde, Ryanair-cabinemedewerkers zal vertegenwoordigen. Het is de vierde cabinevakbond die door Ryanair wordt erkend, eerder erkende de maatschappij al de Italiaanse, Britse en Duitse vakbond.

Piloten
Naast de cabin crew-vakbonden erkende Ryanair op 28 augustus ook de Italiaanse pilotenvakbond. Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair zei toen dat hij de andere pilotenvakbonden uit Europa, zoals uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje, heeft uitgenodigd om ook tot een cao-akkoord te komen.

Nederland
Opvallend is dat Nederland niet in dat rijtje staat. De in Nederland gestationeerde piloten van Ryanair mogen met de maatschappij onderhandelen samen met KLM-piloten. Dat heeft de rechtbank van Haarlem vorige week bepaald. Ryanair is het daar niet mee eens en gaat beroep aantekenen tegen de inzet van de KLM-vliegers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button