AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegvelden

Twee Zwitserse airlines enkele maanden na elkaar failliet

De Zwitserse maatschappij SkyWork Airlines heeft woensdag faillissement aangevraagd, zo meldt de airline. Het is de tweede Zwitserse airline die in de afgelopen twaalf maanden failliet is gegaan.

SkyWork
De laatste vlucht voor SkyWork Airlines landde op woensdagavond voor de laatste keer op het vliegveld van Bern-Belp. Direct na de landing verklaarde het bedrijf zichzelf failliet, doordat het al langere tijd in financiële problemen verkeerde. Met de faillietverklaring worden 11.000 passagiers getroffen die al van te voren een ticket bij de maatschappij gekocht hadden. In totaal verliezen meer dan 100 mensen hun baan door het faillissement.

Darwin
Een kleine negen maanden geleden vroeg Darwin Airline, ook een Zwitserse maatschappij, faillissement aan. Darwin had zo’n 250 werknemers die in de kou kwamen te staan. Sky Work Airlines wilde toen misschien sommige personeelsleden, zoals het cabinepersoneel en technici, overnemen die in en aan de Saab2000 vliegtuigen van Darwin Airlines werkten.

Failliet
Nu beide maatschappijen failliet zijn is het nog onduidelijk wat er met de werknemers en de vloot gaat gebeuren. Eind vorig jaar was er nog geen bestemming voor de zes Saab2000’s van Darwin. Voor de vliegtuigen, eveneens zes Saab2000’s, van SkyWork is ook nog geen overnemer gevonden.

Vliegvelden
Darwin Airlines opereerde vanuit de Zwitserse luchthaven Lugano, door het faillissement van de maatschappij is ook de toekomst van het vliegveld onzeker geworden. De luchthaven Bern-Belp kan door het wegvallen van SkyWork nog wel rendabel blijven in de toekomst.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button