AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

United gaat concurrentie met KLM aan naar San Francisco

United Airlines zal vanaf volgend jaar, mits goedgekeurd door de overheid, dagelijks een directe vlucht aanbieden vanaf Amsterdam naar San Francisco, dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Concurrentie
Hiermee gaat United vanaf 31 maart volgend jaar de concurrentie aan met KLM, want de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is nu nog de enige die directe vluchten tussen Schiphol en San Francisco uitvoert.

Voorbehoud
Vanaf maart volgend jaar zal United Airlines iedere dag met een Boeing 787-9 tussen Amsterdam en San Francisco vliegen. Wel voegt de maatschappij er aan toe dat de route nog “onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid” is.

Vijfde
Als de dagelijkse directe verbinding tussen Schiphol en het San Francisco International Airport doorgaat, dan wordt de stad in het zuidwesten van de Verenigde Staten de vijfde bestemming voor United die zij vanaf Schiphol bedienen. De maatschappij vliegt al vanaf Amsterdam naar New York Newark, Chicago, Washington D.C. en Houston.

Dreamliner
Op de route tussen Nederland en de Verenigde Staten wordt een Boeing 787-9 Dreamliner ingezet met plaats voor 252 passagiers, verdeeld over 116 passagiers in economy, 88 reizigers in economy plus en 48 in de Polaris businessclass van United.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button