MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing sleept miljoenencontract Amerikaanse marine binnen

Boeing heeft een contract ter waarde van 805 miljoen dollar (688,27 miljoen euro) van de Amerikaanse marine (U.S. Navy) binnen gesleept, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Drones
Volgens het miljoenencontract zal Boeing onbemande ‘luchttankers’ produceren die vanaf vliegdekschepen gelanceerd kunnen worden. Deze drones, de MQ-25 genaamd, worden via een katapultsysteem van de vliegdekschepen geschoten en kunnen in de lucht verschillende type straaljagers bijvullen.

Bijtanken
Zo kan de MQ-25 in de lucht de Boeing-straaljagers F/A-18 Super Hornet en de EA-18G Growler bijtanken, maar ook de Lockheed Martin F-35C. De drones zullen door Boeing gefabriceerd worden in de Amerikaanse stad St. Louis.

Geschiedenis
Boeing heeft een lange geschiedenis met de Amerikaanse marine. Al 90 jaar lang maakt de vliegtuigbouwer verschillende toestellen die vanaf vliegdekschepen ingezet kunnen worden. Boeing levert niet alleen aan de marine, ook het Amerikaanse leger is klant bij de fabrikant. Zo bestelde de U.S. Army Special Operations Aviation Command (usasoac) in juli nog vier MH-47G Block II Chinook helikopters.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close