fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Brazilië keurt na verkiezingen Boeing-Embaer deal goed’

De Braziliaanse overheid zal de joint venture tussen Boeing en Embraer na de presidentiële verkiezingen in oktober goedkeuren, zo meldt Reuters op basis van uitspraken van de minister van Defensie Joaquim Silva e Luna.

Goedkeuring
Begin juli kondigden de Amerikaanse en Braziliaanse vliegtuigbouwers Boeing en Embraer een strategische samenwerking aan. Daarbij neemt Boeing 80 procent van Embraer in handen. Silva e Luna laat weten dat de Braziliaanse regering hiermee akkoord gaat, maar pas na de presidentsverkiezingen in oktober, zodat er geen debat kan ontstaat tussen beide presidentskandidaten.

Groei
Boeing en Embraer tekenden begin juni een  “memorandum van overeenstemming voor een strategische samenwerking dat beide bedrijven in de positie brengt om wereldwijd de groei te versnellen in de luchtvaartindustrie”, aldus de fabrikanten.

Joint Venture
In de niet-bindende overeenstemming staat dat de joint venture: “de commerciële luchtvaartuig- en services-business van Embraer strategisch in lijn brengt met de commerciële ontwikkeling-, productie-, marketing- en lifecycle services-werkzaamheden van Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.” Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen.

Waarde
De waarde van de gehele commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro).

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button