AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Airbus A380 voor ANA rolt van de band

De eerste A380 voor All Nippon Airways (ANA) is uit de Airbus-fabriek in Toulouse gerold. De ‘Superjumbo’ is de eerste van de drie, door de Japanse airline bestelde, A380’s. Dat meldt de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Eerste
De eerste A380 voor ANA wordt in de komende weken klaargemaakt voor een eerste testvlucht. Het toestel wordt naar een andere Airbus-locatie gebracht waar de A380 aan grondtesten onderworpen wordt. Daarna wordt de ‘Superjumbo’ overgebracht naar de fabriek in Hamburg. In Duitsland wordt dan het interieur geïnstalleerd en de buitenkant in de kleuren van ANA gespoten.

Levering
Als alles volgens verwachting verloopt zal ANA begin volgend jaar de A380 in ontvangst kunnen nemen. Met die levering wordt ANA de eerste Japanse airline die met het toestel zal vliegen. Het vliegtuig wordt ingezet op de route tussen de Japanse hoofdstad Tokio en de hoofdstad van Hawaï, Honolulu. Eerder dit jaar werd de A380 ook al uit de fabriek gehaald, maar was toen nog niet zo ver geassembleerd als nu.

ANA
De Airbus A380 voor ANA bestaat uit een vier klassen indeling. Op het bovendek komen 8 zitplaatsen in de first class, 56 in de businessclass en 73 in de premium economyclass. Op het benedendek worden 383 economyclass-zitplaatsen geïnstalleerd, waarvan 60 worden uitgevoerd als ANA Couch. Dit zijn stoelen die omgevormd kunnen worden tot bed, door de armleuningen omhoog te plaatsen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close