AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwer

Iran Air structureel met grotere Airbus naar Amsterdam

Iran Air zal vanaf 28 oktober met een grotere Airbus tussen Teheran en Amsterdam vliegen, zo is te zien in het boekingssysteem van de Iraanse maatschappij.

Airbus
De Iraanse maatschappij zal structureel vanaf 28 oktober de twee-wekelijkse vlucht met een Airbus A330-200 uitvoeren. Tot die tijd vliegt Iran Air de route tussen de twee hoofdsteden nog met een Airbus A300. De vluchten worden op donderdag en zondag uitgevoerd. Vorig jaar landde al eens een A330 van Iran Air op Schiphol.

Verschil
Het verschil tussen de verouderde A300 en de nieuwe A330 zit onder andere in de hoeveelheid stoelen. Zo kunnen er in de A300 in totaal 244 passagiers, verdeeld over 2 klassen, maar in de A330 is er ruimte voor 345 passagiers. In beide toestellen zijn er twaalf stoelen in businessclass, maar de A330 heeft ruimte voor 333 reizigers in economy in plaats van de 232 stoelen in de A300.

Vloot
Iran Air is al een tijdje begonnen met een modernisering van haar vloot, maar doordat Amerika nieuwe sancties heeft opgelegd aan Iran loopt de vernieuwing wel vertraging op. Iran Air bestelde 45 Airbus A330’s, maar heeft er tot nu toe nog maar twee ontvangen. Ook ontving de maatschappij begin augustus nog op het nippertje vijf ATR 72-600’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close