fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

‘Overheid opent klachten-meldpunt voor Lelystad Airport’

Voor Lelystad Airport zal er een klachten-meldpunt in het leven worden geroepen waar ‘alle klachten over vliegtuigen van en naar Lelystad Airport worden behandeld.’ Dat schrijft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in een brief met antwoorden op vragen van SP-kamerlid Cem Laçin.

Vraag
In de brief geeft van Nieuwenhuizen antwoord op vragen van Laçin die betrekking hebben op meldpunten voor klachten voor omwonenden van zowel Schiphol als Lelystad Airport. Hij stelt de vraag: “Klopt het dat een grote groep mensen, die inmiddels heeft aangetoond dat vliegtuigen die in de toekomst mogelijk van Lelystad Airport zullen vertrekken grote overlast zullen gaan veroorzaken waardoor de opening van dit vliegveld uitgesteld is, straks niet meer in staat is om hun klachten behandeld te krijgen? Vindt u dat daarmee het vertrouwen van deze mensen in de overheid hersteld wordt?”

Antwoord
Van Nieuwenhuizen heeft als antwoord hierop: “In aanvulling op de wettelijke handhaving wordt voor Lelystad Airport een meldpunt ingesteld waar men terecht kan met klachten, net als bij het in het vorige antwoord genoemde Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) bij Schiphol. Bij het Lelystad-meldpunt zullen alle klachten over vliegtuigen van en naar Lelystad Airport worden behandeld.

Handhaving
De wettelijke handhaving waar de minister het over heeft, gaat over het feit dat de overheidsdienst ‘Inspectie Leefomgeving en Transport’ (ILT) enkel klachten van directe omwonenden in behandeling neemt, en niet van mensen die verder weg wonen, maar wel overlast ervaren. Eerder deze maand opende de Amsterdamse SP-afdeling al een online meldpunt waar iedereen een klacht kan indienen als zij overlast van Schiphol ervaren.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button