AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Na 19 jaar weer directe verbinding tussen Miami en Afrika

Royal Air Maroc zal vanaf april volgend jaar, voor het eerst in 19 jaar, directe vluchten uitvoeren tussen Casablanca in Noord-Afrika en Miami in Florida, zo meldt Marokko’s nationale luchtvaartmaatschappij.

Vlucht
Vanaf 3 april volgend jaar zal Royal Air Maroc met een Boeing 787-8 Dreamliner tussen Casablanca en Miami vliegen. De retourvlucht wordt drie maal per week gevlogen en vormt dan de eerste directe verbinding tussen het continent Afrika en Miami sinds 19 jaar. Ook wordt het de enige directe vlucht vanuit Florida naar Afrika.

Dreamliner
In de Boeing 787-8 Dreamliner van Royal Air Maroc is er ruimte voor 273 passagiers. Daarvan kunnen er 18 in businessclass plaatsnemen en 255 in economy. De vloot van de maatschappij bestaat uit 55 vliegtuigen waarvan vijf 787-8 Dreamliners. Op één Airbus A320 en vier Embraer ERJ-190’s bestaat de rest van de vloot uit Boeing-toestellen.

Royal Air Maroc
Royal Air Maroc werd in 1957 opgericht en vliegt naar zo’n 90 verschillende bestemmingen in binnen- en buitenland. De maatschappij verbindt Marokko met Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en andere landen op het Afrikaanse continent.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close