fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessional

Doek valt voor VLM

VLM wordt per direct opgeheven, de maatschappij heeft alle vluchten geschrapt. Grootaandeelhouder SHS Aviation heeft besloten een streep door VLM te zetten. Dat maakte VLM bekend.

Klein
Bij VLM werken 85 mensen. SHS Aviation maakte met VLM een doorstart in 2016. De kleine maatschappij breidde het aantal vluchten en bestemmingen uit. Begin deze maand werd al bekend dat op twee routes na alle verbindingen werden geschrapt. Alleen Antwerpen-London City en Antwerpen-Zurich bleven over.

Antwerpen
VLM zorgde voor 45 procent van alle aangeboden capaciteit van Antwerpen Airport. Toch zegt de luchthaven dat er geen “onherroepelijke schade op zal treden” met het stoppen van VLM. Het vliegveld zei al rekening met dit scenario te hebben gehouden. In de eerste zeven maanden waren er 45.000 VLM-passagiers op Antwerpen. Flybe en TUI vervoerden in dezelfde periode 120.000 reizigers.

London
Onlangs vierden VLM en Antwerpen de verjaardag van de route naar London City. Deze bestond 25 jaar. “We betreuren dat de eeuwenoude verbinding Antwerpen – London City niet meer zal bediend worden”, aldus de verklaring van het vliegveld. “Er zijn ook contacten met andere maatschappijen om op korte termijn deze route over te nemen.” Flybe springt voorlopig in het gat. Het bedrijf zet op de route van Antwerpen naar Southend meer capaciteit in.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button