fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Iata: vliegtuigen zaten nog nooit zo vol in juli

In de maand juli zaten, wereldwijd genomen, de vliegtuigen nog nooit zo vol. Ook namen in juli meer reizigers het vliegtuig dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo meldt de International Air Transport Association (IATA).

Bezettingsgraad
Met een bezettingsgraad van 85,2 procent zaten de vliegtuigen in juli voller dan ooit gemeten in die maand. In vergelijking met vorig jaar steeg de bezettingsgraad met 0,6 procentpunt. In de maand juli reisden, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers, 6,2 procent meer mensen met het vliegtuig dan in juli vorig jaar.

Solide
Volgens Alexandre de Juniac, hoofd van IATA, heeft juli een solide groei laten zien. Dat de bezettingsgraad een recordhoogte heeft bereikt, laat volgens hem zien dat airlines steeds efficiënter worden in het inzetten van hun vloot.

Europa
In vergelijking met de maand juni bleef het aantal mensen dat in Europa het vliegtuig pakte gelijk. Wat neerkomt op 26,6 procent van de wereldwijde vliegers.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button