AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Iata: vliegtuigen zaten nog nooit zo vol in juli

In de maand juli zaten, wereldwijd genomen, de vliegtuigen nog nooit zo vol. Ook namen in juli meer reizigers het vliegtuig dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo meldt de International Air Transport Association (IATA).

Bezettingsgraad
Met een bezettingsgraad van 85,2 procent zaten de vliegtuigen in juli voller dan ooit gemeten in die maand. In vergelijking met vorig jaar steeg de bezettingsgraad met 0,6 procentpunt. In de maand juli reisden, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers, 6,2 procent meer mensen met het vliegtuig dan in juli vorig jaar.

Solide
Volgens Alexandre de Juniac, hoofd van IATA, heeft juli een solide groei laten zien. Dat de bezettingsgraad een recordhoogte heeft bereikt, laat volgens hem zien dat airlines steeds efficiënter worden in het inzetten van hun vloot.

Europa
In vergelijking met de maand juni bleef het aantal mensen dat in Europa het vliegtuig pakte gelijk. Wat neerkomt op 26,6 procent van de wereldwijde vliegers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close