fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘EasyJet piloten naar nieuwe vasteland-licenties’

EasyJet verandert de licenties van 1.400 piloten. Van Britse licenties gaan ze naar Oostenrijkse en Duitse licenties. Dat bevestigt de maatschappij aan Bloomberg.

Niet geldig
“Mogelijk zijn licenties door Groot-Brittanië uitgegeven na de Brexit niet meer in de EU geldig”, aldus de maatschappij in een verklaring. Door de licenties te verplaatsen is een oplossing voor dit potentiële probleem gevonden. EasyJet zegt dat het in samenspraak is gegaan met de diverse autoriteiten. Alle Duitse piloten zullen op Duitse licentie gaan vliegen. De kosten per piloot zijn “beperkt”, aldus easyJet.

Oostenrijk
Britse piloten die vanuit Groot Britannië opereren houden de Britse licenties. Veel andere piloten zullen naar Oostenrijkse licenties gaan. In Oostenrijk is ook de Europese tak van easyJet gevestigd. EasyJet heeft ook voor 110 toestellen de registratie overgezet naar Oostenrijk. Op de Britse registratie staan nu zo’n 180 toestellen. Tenslotte ‘heeft’ easyJet Zwitserland 26 toestellen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button