AirlinesOverig nieuwsProfessional

Uitbreiding AirAsia naar China op losse schroeven

AirAsia had vorig jaar mei een intentieverklaring met een Chinese partner en de lokale regering getekend om een joint venture voor AirAsia China op te zetten. Van de drie partijen trekt de regering zich nu terug.

Terugtrekken
Door het terugtrekken van de regering van de Henan regio, staat de deal op losse schroeven. Het Maleisische AirAsia wil tegenover media niet verder reageren dan de mededeling van de terugtrekking. Andere partner is het Chinese Everbright.

Strategie
Tijdens het tekenen van de initiële overeenkomst was AirAsia nog zeer enthousiast: “We zijn verheugd om samen te werken met China Everbright Group. Dit is de laatste stap in een lange lijn van strategische samenwerkingen met Chinese bedrijven. Van Tencent, Alipay en Union Pay voor betalingen tot ICBC voor vliegtuigfinanciering en CALC voor het leasen van vliegtuigen. Daarnaast werken we samen met Huawei om een digitale luchtvaartmaatschappij te creëren en een slimme luchthaven. Ook zijn we begonnen met het verkennen van de COMAC C919”, zei Datuk Kamarudin Meranun, uitvoerend voorzitter van AirAsia.

Herzien
De terugtrekking komt niet lang nadat de nieuw gekozen Maleisische president aankondigde de door zijn voorganger gesloten deals met China te herzien. In juli stopte de regering met de East Coast Rail Link, die door Chinese bedrijven werd gebouwd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close