fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Salzburg | Video

Aan de voet van de noordelijke Alpen ligt de imposante stad Salzburg. De Oostenrijkse stad staat vooral bekend als de geboorteplaats van Mozart en zijn muziek, maar daarnaast heeft de bruisende stad immens veel te bieden. Zo staat de historische binnenstad van Salzburg welverdiend op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is hier een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa te vinden.

Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk en telt meer dan 150.000 inwoners. De stad is gebouwd op een hoogte van meer dan 400 meter en ligt aan de rand van de Alpen, net ten zuiden van Duitsland. De stad wordt gekenmerkt door haar smalle sfeervolle straatjes, kerken en kastelen die karakteristiek zijn voor Salzburg.

Als je een cultuurliefhebber bent en meerdere dagen Salzburg gaat bezoeken, is een Salzburg Card een musthave. De kaart is verkrijgbaar bij hotels of bij het VVV. Bezitters van de Salzburg Card krijgen gratis toegang tot het openbaar vervoer en alle musea en bezienswaardigheden in Salzburg. Daarbovenop krijg je nog vele kortingen bij concerten en excursies in de omgeving van Salzburg.

Festung Höhensalzburg
Op de top van de Festungsberg staat het Höhensalzburg kasteel (foto), met 250 m bij 150 m groot behoort dit kasteel tot een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Ondanks het 900-jarig bestaan van het kasteel, is Festung Hohensalzburg nog in perfecte staat. Het kasteel is gebouwd in de 11e eeuw en in de jaren die daarop volgden is het flink uitgebreid met extra muren en torens. Hedendaags zijn diverse musea gehuisvest in het kasteel en is het 365 dagen per jaar open voor bezoekers.

©WikiCommons Roitner Hohensalzburg

Historische Binnenstad
De knusse straatjes van de Salzburg Altstadt zijn in een barokstijl gebouwd en in alle uithoeken is de aanwezigheid van Mozart te proeven. In het binnencentrum zijn verder ook nog enkele prominente trekpleisters te vinden, waaronder de Salzburger Dom en het St. Peter klooster. De laatst genoemde dateert uit het jaar 696 en bestaat uit een restaurant, bibliotheek en catacomben. De catacomben stammen zelfs uit de Romeinse tijd.

Winkelen
De meest populaire winkelstraat van Salzburg is de Getreidegasse (foto). De straat heeft haar imago niet te danken aan haar trendy winkels, maar aan de prachtig omringende huizen en nauwe passages die uit de middeleeuwen stammen. En als je toch bij de Getreidegasse bent, kun je het huis met huisnummer negen niet missen, daar staat namelijk het geboortehuis van de wereldberoemde componist Mozart.

Omgeving van Salzburg
Mocht je de drukte van Salzburg willen omzeilen, dan is er nog een scala van mogelijkheden. Net ten zuiden van de stad Salzburg ligt de populaire attractie Unterbergbahn. De kabelbaan brengt je naar de top van de Untersberg op 1775 meter hoogte. Eenmaal aan de top kun je wandelen over één van de uitgezette routes of natuurlijk genieten van het panoramisch uitzicht over Duitsland en Oostenrijk.

©WikiCommons MatthiasKabel Unterster

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button