IncidentenOpmerkelijkOverig nieuwsProfessional

Crash vliegtuig veroorzaakt bosbrand

In de Amerikaanse staat Nevada is een vliegtuig tegen een berghelling gecrasht, wat voor een bosbrand zorgde, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Crash
Een vliegtuig, vermoedelijk een zweefvliegtuig, crashte zondag tegen een bergwand. Doordat de berghelling in brand staat is het niet mogelijk om bij de plek van de crash te komen. Daarom is het niet duidelijk om wat voor toestel het gaat en hoe het met de mensen gaat die in het vliegtuig zaten.

Brand
Door de crash is de berghelling in brand gevlogen en moest de brandweer met blushelikopters het vuur bestrijden. In totaal is er zo’n 40 hectare bos in vlammen op gegaan. Ook is de U.S. 395 snelweg afgesloten door de brand. Bovenop de berg is er een skiresort die niet door de brand werd aangetast.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close