AirlinesFinancieelNieuwsNL nieuwsProfessional

Insel Air door rechter van faillissement gered

Insel Air heeft van de rechter op Curaçao te horen gekregen dat het bedrijf formeel nog anderhalf jaar de tijd heeft om weer levensvatbaar te worden, zo meldt het Antiliaans Dagblad.

Rechter
De rechter, P.E. de Kort, besliste op 31 augustus dat Insel Air nog een laatste kans krijgt om financieel gezond te worden. Of dat gaat lukken is de vraag. De rechter stelde namelijk enkele voorwaarden aan de verlenging van het bedrijf. Zo moet Insel Air vanaf september volledig voldoen aan de financiële verplichtingen, die neerkomen op 450.000 gulden per maand (204.200 euro).

Schuldeisers
Uit de rechtszaak kwam naar voren dat de airline met instemming van de Curaçaose overheid, sinds het begin van de uitstel van betaling op 14 maart vorig jaar, die financiële verplichtingen niet nakomt. Insel Air heeft ongeveer 1.200 schuldeisers, die gezamenlijk nog 160 miljoen gulden (72,6 miljoen euro) bij de maatschappij uit hebben staan. Volgens de rechter ‘ziet het er somber uit’ voor de maatschappij.

Toekomst
Het enige wat de de airline zou nog zou kunnen redden is een koper. Volgens de bewindvoerder van de maatschappij is er ‘een degelijke kandidaat’ die Insel Air zou kunnen kopen. Hij verwacht dat die, nu nog anonieme, luchtvaartmaatschappij binnen twee maanden een beslissing zal nemen. Een andere partij, de One Laser Group, een groep in Miami gevestigde Venezolaanse ondernemers, heeft ook een businessplan ingeleverd. Wie van de twee daadwerkelijk een bod op tafel legt zal de toekomst uitwijzen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close