fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

Fokker Insel Air valt uit: reizigers ABC-eilanden vast

De enige nog werkzame Fokker 50 van Insel Air ondervond technische problemen, zo meldt Insel Air. Hierdoor vielen alle vluchten tussen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) uit.

Fokker
Insel Air heeft officieel twee Fokker 50’s in de vloot, maar één daarvan wordt daadwerkelijk gebruik voor vluchten. Juist die Fokker, met registratie PJ-KVM, ondervond zondag 2 september technische problemen, waardoor reizigers op de ABC-eilanden ‘urenlang’ vast zaten, zo meldt de website arubanieuws. In maart van dit jaar ondervond dezelfde Fokker ook al problemen.

Charter
Ook maandag was het vluchtschema nog verstoord, maar bleef het eiland Sint Maarten buiten schot, want vanaf daar vloog Insel Air met een gecharterd toestel van Aruba Airlines. De toeristen die op de vliegvelden vast kwamen te zitten zijn volgens Insel Air naar hotels gebracht. Sinds maandag is de Fokker die zondag problemen ondervond weer luchtwaardig verklaard.

Insel Air
Het zijn nogal hectische tijden bij Insel Air, los van de uitgevallen vluchten van zondag én de problemen met de andere Fokker 50 die met één motor aan de grond staat, bevindt de maatschappij zich ook in financieel zwaar weer. Eind augustus redde de rechter Insel Air nog van faillissement, maar de toekomst van de maatschappij blijft nog onzeker.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button