AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwer

Iran Air al eerder met A330 naar Amsterdam

Iran Air zal eerder met een Airbus A330 naar Schiphol komen dan de maatschappij eerst aangaf. In plaats van 28 oktober zet de airline al vanaf 20 september, dat blijkt uit het boekingssysteem van Iran Air.

Eerder
Eind augustus bleek uit het boekingssysteem dat Iran Air vanaf 28 oktober structureel met een Airbus A330 tussen Teheran en Amsterdam zal vliegen. Nu blijkt de Iraanse maatschappij al vanaf 20 september met een A330 de twee-wekelijkse vlucht naar Schiphol uit te voeren. Tot die tijd vliegt de airline met een verouderde A300 tussen de twee hoofdsteden.

Verschil
In de A330 is er ruimte voor 226 passagiers, zo zijn er 26 stoelen in businessclass, en is er plaats voor 200 reizigers in economy.

Vloot
Iran Air is al een tijdje begonnen met een modernisering van haar vloot, maar doordat Amerika nieuwe sancties heeft opgelegd aan Iran loopt de vernieuwing wel vertraging op. Iran Air bestelde 45 Airbus A330’s, maar heeft er tot nu toe nog maar twee ontvangen. Ook ontving de maatschappij begin augustus nog op het nippertje vijf ATR 72-600’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close