fbpx
NieuwsProfessional

KLM en piloten sluiten cao-akkoord

KLM en pilotenvakbond VNV hebben een cao-akkoord gesloten. Dat melden beide partijen. Er moest een bemiddelaar aan te pas komen om tot het akkoord te komen.

Principe-akkoord
De afspraken uit het principe-akkoord van 1 mei staan daarin nog steeds overeind. In aanvulling daarop is uitwerking gegeven aan een nieuwe verzoekenregeling. Dit was voor de piloten een belangrijk punt. Een tweede wijziging is een vervroegde ingangsdatum van zowel de reeds afgesproken werkdrukverlichting als de flexibilisering ten behoeve van KLM.

Blij
KLM zegt blij te zijn dat zij met de VNV tot een nieuw akkoord is gekomen en hoopt dat hiermee een streep gezet kan worden onder achterliggende moeilijke periode. KLM wenst zich met VNV weer gezamenlijk te kunnen richten op de voorliggende uitdagingen.

Rust
In een brief aan de leden zeggen de piloten zich gehoord te voelen door KLM. “Het nieuwe akkoord geeft invulling aan de door ons ervaren knelpunten en onze wensen.” VNV noemt dat het opleiden van nieuwe crew versneld wordt. Ook komt er een nieuwe werk en rusttijden regeling en gaat de verzoeken-regeling deels op de schop.

Goedgekeurd
VNV laat nog weten dat ‘het onderhandelingsresultaat nog goedgekeurd moet worden door de ledenraad.’ “In de aanloop naar deze procedure stopt de VNV met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere relateerde acties”, aldus de vakbond.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button