MilitairOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Luchtmacht Singapore ontvangt A330 tankvliegtuig

De luchtmacht van Singapore heeft de eerste Airbus A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT) in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Singapore
De Airbus A330 MRTT werd op zaterdag 1 september meteen aan het publiek getoond tijdens de parade ter ere van het 50-jarig bestaan van de Singaporese luchtmacht. Eerder dit jaar was de desbetreffende MRTT al in Eindhoven te bewonderen.

Eindhoven
Dat die MRTT toen in Eindhoven te vinden was is niet zo vreemd, want de Nederlandse luchtmacht heeft, samen met Duitsland, Luxemburg en Noorwegen, ook acht van deze toestellen besteld. Enkele dagen later werd ook bekend hoe de livery van de Nederlandse tankers eruit komt  te zien.

KC-30
De A330-200 Enhanced kan 267 passagiers, 43 ton vracht en 111 ton brandstof meenemen. In Europese dienst krijgen de toestellen als aanduiding KC-30. De vliegtuigen kunnen ook worden ingericht voor ‘Med Evac’ (medische evacuatie) doeleinden. Dan is er ruimte voor zes ‘Intensive Care’ bedden en zestien reguliere liggende patiënten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button