fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVideoVliegvelden

Tyfoon blaast tankschip tegen brug Kansai Airport | Video

Tyfoon Jebi, de zwaarste storm die in 25 jaar het zuiden van Japan treft, heeft een olietanker tegen de brug die Kansai Airport met het vasteland verbindt, geblazen. Hierdoor is het vliegveld niet meer per auto te bereiken, zo melden verschillende media.

Afgelsloten
Doordat Tyfoon Jebi een olietanker ‘in’ de brug die Kansai Airport en het vasteland verbindt heeft geblazen, is het vliegveld niet via de weg te bereiken. Ook laat het vliegveld weten dat alle verbindingen van en naar de luchthaven vlakbij Osaka inmiddels gestaakt zijn. Ook per boot en tram is het vliegveld afgesloten.

Ondergelopen
Door de tyfoon is ook een groot deel van het vliegveld onder water gelopen, waardoor er geen vluchten meer van en naar het vliegveld uitgevoerd worden.


KLM
Ook KLM wordt getroffen door de tyfoon, vluchten naar Osaka, Nagoya, Tokio-Haneda en Tokio-Narita die op dinsdag 4 en woensdag 5 september zouden hinder van de tyfoon kunnen ondervinden. De vluchten naar Osaka zijn op beide dagen geannuleerd.

Japan
Niet alleen Kansai Airport heeft last van de tyfoon, ook andere luchthavens zoals Tokio Haneda en Nagoya Chubu Centrair kampen met vertragingen door de tyfoon. Ook landinwaarts richt Jebi grote schade aan zoals in onderstaande video, van NHK World-Japan, toont. Vanaf 0:09 is de gestrande olietanker en het ondergelopen vliegveld te zien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button