fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewVideo

Veteraan vliegt na 50 jaar weer in ‘zijn’ O-2 | Video

Op het vliegveld van Teuge werd de Australische Vietnamveteraan David Robson na een kleine 50 jaar herenigd met ‘zijn’ vliegtuig, een Cessna O-2. Door een flinke toevalligheid werd deze reünie mogelijk. Up was aanwezig bij het bijzondere moment.

Vietnam
In de Vietnam-oorlog voerde Robson zo’n vijftig missies uit met de Cessna O-2. Zowel hij als het toestel kwamen zonder kleerscheuren de oorlog door. Nu, een kleine 50 jaar later, wordt Robson herenigd met het vliegtuig. Een modelbouwer uit Apeldoorn zorgde zorgde ervoor dat de Australische vlieger uiteindelijk in Teuge terechtkwam.

Toevallig
De Apeldoornse modelbouwer Jerry Burgstede kwam op internet foto’s tegen van het toestel en zag dat de registratie van het vliegtuig dezelfde was als die van de O-2 in het museumpje van Stichting Postbellum in Teuge. Burgstede en de stichting zochten ze contact op met Robson wat uiteindelijk tot deze bijzondere reünie leidde.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button