MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Problemenkind KC-46 krijgt certificering van FAA

De KC-46, het nieuwste tankvliegtuig van Boeing, heeft van de Federal Aviation Administration (FAA) een certificering gekregen waardoor het toestel nu volledig aan de FAA-eisen voldoet, zo meldt Boeing.

Certificering
Met het ontvangen van de ‘Supplemental Type Certificate’ (STC) voldoet het KC-46 tankvliegtuig aan alle eisen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Maar het certificeringsverhaal is daar nog niet mee ten einde, ook de Amerikaanse luchtmacht moet nog enkele certificeringstypen afgeven voordat het toestel. Deze verwacht Boeing in de komende maanden te ontvangen. Dat zou ook wel moeten als de nieuw besproken leverdatum van het problemenkind gehaald wil worden.

Leverdatum
Boeing en de Amerikaanse luchtmacht zijn overeengekomen dat de eerste operationele KC-46 in oktober zal worden geleverd. Tussen oktober 2018 en april 2019 zullen nog eens zeventien KC-46 tankers volgen. Aan het nieuwe afleverschema zijn lange onderhandelingen vooraf gegaan. Het lijkt een compromis tussen wat Boeing voor ogen had en het voorstel van de Amerikaanse luchtmacht. Boeing is de laatste maanden positiever over de productie van de KC-46 die de afgelopen jaren geplaagd werd door vertragingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button