AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Top 5 langste vertragingen van en naar Nederland

Afgelopen zomer vlogen er heel wat toeristen van en naar Nederland, maar niet alle vluchten verliepen even punctueel. EUclaim zette de vijf langste vertragingen van deze zomer op vluchten van en naar Nederland op een rijtje.

Kos
Op de vijfde plaats staat Corendon-vlucht CND294 van het Griekse eiland Kos terug naar Maastricht. Deze vlucht, die normaal 4 uur en 3 kwartier in beslag neemt, deed er op 13 juli in totaal 32 uur en 17 minuten over.

Amsterdam
Op de vierde plaats vinden we Royal Air Maroc. De maatschappij zou op 7 augustus, als vlucht AT621, van Amsterdam naar Al Hoceima vliegen. Normaal neemt de vlucht zo’n tweeënhalf uur in beslag, maar op 7 augustus duurde het 32 uur en 24 minuten voordat de Airbus A320 in Marokko aan de grond stond.

Maastricht
Op de derde plaats vinden we wederom Corendon op dezelfde vlucht tussen Kos en Maastricht. Maar nu gaat het om de de vlucht van Maastricht naar Kos toe, die nam 32 uur en 55 minuten in beslag.

Mytilini
Op de tweede plaatst staat TUI. Vlucht OR210 van Mytilini op het Griekse eiland Lesbos naar Amsterdam deed er op 12 juni welgeteld 38 uur en 23 minuten over. Normaal neemt de vlucht zo’n kleine 4 uur in beslag.

Tunis
Op de twijfelachtige eerste plaats staat Tunisair. De nationale luchtvaartmaatschappij van Tunesië vloog op 7 augustus van Amsterdam naar Tunis. Een Boeing 737 van Tunisair voerde als vlucht TU881 de route tussen de twee hoofdsteden uit. Normaal duurt de vlucht zo’n tweeënhalf uur, maar op 7 augustus deed de vlucht er zo’n 16 keer langer over, namelijk 42 uur en 44 minuten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button