AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Flinke uitbreiding voor Ryanair in Polen

Ryanair breidt groots uit in Polen. Vanaf volgend zomerseizoen stationeert Ryanair twee nieuwe vliegtuigen in het land en lanceert 17 nieuwe routes, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Polen
In Polen zullen in het zomerseizoen van volgend jaar twee nieuwe vliegtuigen gestationeerd worden. In Modlin en Krakau komt er een nieuw vliegtuig te staan, waarmee het totale aantal Ryanair-toestellen die in Polen gestationeerd zijn op 16 komt te liggen.

Routes
Daarnaast worden er volgende zomer 17 nieuwe routes uitgevoerd vanuit het Oost-Europese land. De nieuwe routes zien er als volgt uit.

  • Vanuit Modlin wordt er naar Amman, Kiev, Lviv en Marseille gevlogen
  • Vanuit Gdansk wordt er naar Barcelona en Kiev gevlogen
  • Vanuit Bydgoszcz wordt er naar Glasgow en Kiev gevlogen
  • Vanuit Krakau wordt er naar Amman, Bordeaux, Hamburg, Kiev en Lviv gevlogen
  • Vanuit Poznan wordt er naar Cork, Kiev en Stockholm gevlogen
  • Vanuit Wroclauw wordt er naar Kiev gevlogen

Hiermee komt het totaal aantal routes dat vanuit Polen door Ryanair gevlogen wordt vanaf de zomer op 210 te staan.

Sun
Ryanair Sun, de chartermaatschappij van Ryanair, heeft afgelopen zomer zo’n 700.000 passagiers van en naar Polen gebracht. Eerder dreigde Ryanair-topman Michael O’Leary al Ierse werknemers die ‘staakten om het staken’ te verplaatsen naar Polen, omdat dat een markt ‘die sterk aan het groeien is’.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button