fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Vanaf maandag regulier onderhoud aan Aalsmeerbaan

Van maandagochtend 10 tot en met maandagochtend 17 september wordt er klein regulier onderhoud gepleegd aan de Aalsmeerbaan (18L/36R), zo meldt Schiphol.

Aalsmeerbaan
Schiphol laat weten dat: “Tijdens dit onderhoud verwijderen we rubber van de baan, repareren we asfalt en beton en reinigen we de baanverlichting. Door dit reguliere onderhoud aan de Aalsmeerbaan kan het zijn dat de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet voor vliegverkeer. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot overlast in de gemeenten die onder de aan- en uitvliegroutes van deze banen liggen”.

Onderhoud
in juni werden de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan gesloten voor regulier onderhoud. De Polderbaan had afgelopen april weer een onderhoudsbeurt gehad maar moest in juli gesloten worden door vocht onder de baan. In de drukke zomerperiode moesten de vliegtuigen via andere banen worden afgehandeld, maar een week later werd de baan weer geopend.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button