AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Etihad halveert aantal vluchten Abu Dhabi – Düsseldorf

Etihad zal in de komende maanden de vluchten tussen Abu Dhabi en Düsseldorf halveren, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Vluchten
Nu voert Etihad de vlucht tussen Abu Dhabi en Düsseldorf 14 keer per week uit, oftewel twee keer per dag. In de loop van de komende maanden zal die frequentie afnemen. In eerste instantie zullen de vluchten 12 keer per week uitgevoerd worden, maar geleidelijk aan neemt dit verder af. Vanaf mei volgend jaar zal Etihad nog maar 7 keer per week tussen beide steden vliegen.

Vliegtuig
Ook het vliegtuig waarmee de vluchten uitgevoerd worden zal veranderen. Nu vliegt Etihad met een Airbus A330 tussen de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en Düsseldorf, in mei wordt de Airbus ingeruild voor een Boeing 787-9 Dreamliner.

Vloot
De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten heeft zowel Airbus als Boeing-toestellen in de vloot. Zo heeft Etihad, onder andere, 24 Airbus A330’s in de vloot en 21 Boeing 787-9’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button