AirlinesNieuwsProfessional

IAG vervoerde minder reizigers in augustus dan in juli

De maatschappijen van de International Airlines Group (IAG) vervoerden in augustus minder reizigers dan in juli, dat blijkt uit de vervoerscijfers van IAG.

Passagiers
In totaal vlogen er 11,42 miljoen passagiers met British Airways, Aer Lingus, Iberia en Vueling. Dat zijn er 60.000 minder dan in juli. In vergelijking met augustus vorig jaar steeg het aantal passagiers wel met 7,2 procent. Het aantal gevlogen kilometer per passagier steeg in mei met 7 procent naar 26,5 miljoen kilometer. De bezettingsgraad steeg met 0,5 procentpunt naar 87 procent.

Afrika
Het aantal reizigers dat naar Afrika, het Midden-Oosten en Azië vlogen, namelijk 551.000, daalde met 1,1 procent in vergelijking met vorig jaar augustus. Op de binnenlandse routes stapten net geen 2,5 miljoen mensen in, 9 procent meer dan vorig jaar.

Bezettingsgraad
De vliegtuigen van de vier maatschappij van IAG zaten in vergelijking met augustus vorig jaar net wat voller. De bezettingsgraad voor Aer Lingus steeg het meest met 0,7 procentpunt naar 88 procent, voor British Airways met 0,6 procentpunt naar 86,2 procent, voor Iberia met 0,3 procentpunt naar 86,4 en de toestellen van Vueling bleven, net zoals augustus vorig jaar, met 90,7 procent het volst zitten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button