fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

IATA: meer dan 4 miljard mensen nemen het vliegtuig

De International Air Transport Association (IATA) meldt dat er vorig jaar voor de eerste keer in de geschiedenis van de luchtvaart meer dan 4 miljard mensen het vliegtuig hebben genomen.

Mijlpaal
De grens van 4 miljard passagiers werd in 2017 gepasseerd, waarmee duidelijk wordt dat vliegen nog nooit zo populair is geweest. Vorig jaar werden er 4,1 miljard passagiers vervoerd, een stijging van 7,3 procent ten opzichte van 2016. Volgens IATA komt dat door de wereldwijde groeiende economie en een gemiddeld lagere prijs voor een vliegticket dan in voorgaande jaren.

Verdubbeld
Ook het aantal steden dat met elkaar verbonden is, is verdubbeld in vergelijking met 1995. Vorig jaar waren er meer dan 20.000 steden met elkaar verbonden door minimaal één wekelijkse vlucht.

Gehalveerd
Alexandre de Juniac, IATA’s ceo, zegt dat het aantal maanden waarin een persoon met een vliegtuig op reis gaat bijna gehalveerd is. “In het jaar 2000 vloog een gemiddelde burger één keer per 43 maanden, in 2017 stapte die burger één keer per 22 maanden in een vliegtuig”, aldus De Juniac.

Europa
Azië zag vorig jaar het aantal passagiers het meeste stijgen, namelijk met 10,6 procent in vergelijking met 2016. Met die 1,5 miljard passagiers heeft Azië ook het grootste marktaandeel van de wereld, namelijk 36,3 procent. Europa komt op de tweede plaats met een marktaandeel van 26,3 procent, oftewel 1,1 miljard passagiers. In vergelijking met 2016 steeg het aantal mensen die een vlucht namen met 8,2 procent.

Top 5
IATA stelde ook nog een top 5 samen van de luchtvaartmaatschappijen die de meeste mensen in 2017 vervoerden. Op één airline na zij het allemaal Amerikaanse maatschappijen.

  1. American Airlines vervoerde 324 miljoen mensen
  2. Delta Air Lines vervoerde 316,3 miljoen mensen
  3. United Airlines vervoerde 311 miljoen mensen
  4. Emirates vervoerde 289 miljoen mensen
  5. Southwest Airlines vervoerde 207,7 miljoen mensen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button