NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

‘Aalsmeer praat over uitkopen omwonenden Schiphol’

Schiphol en de gemeente Aalsmeer zijn in gesprek over het uitkopen van bewoners die veel last hebben van de geluidsoverlast van vliegtuigen. Dat meldt EenVandaag.

Compensatie
Aalsmeer wil hier alleen serieus over praten als Schiphol daar een flinke financiële compensatie tegenover zet. Eerder deze week schreef de gemeente een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over nachtvluchten op de Aalsmeerbaan, die sinds 1 september weer zijn toegestaan. De gemeente zegt alleen open te staan voor een uitbreiding van Schiphol als er concrete maatregelen worden genomen om de geluidsoverlast te beperken.

Taks
Sinds het voorjaar lopen er gesprekken met Schiphol. “Tijdens een bijeenkomst vorig jaar hebben we aan bewoners gevraagd wie er weg zou willen. Bij het hand opsteken was het wel 90 procent die weg wil. Dat hebben we aangekaart bij Schiphol”, zegt Robert Jan van Duijn, wethouder bij de gemeente Aalsmeer, tegen EenVandaag. Van Duijn stelt voor om een taks te heffen op korte vluchten om daarmee de kosten te dekken.

Verkenning
De gesprekken verkeren nog in verkennende fase, maar er ‘lijken wel openingen te ontstaan’. Schiphol zegt tegen het nieuwsprogramma dat er met de gemeente Aalsmeer wordt gesproken over een uitkoopregeling: “Schiphol is in gesprek met Aalsmeer om op basis van een gezamenlijke agenda te bekijken wat de haalbaarheid van deze en andere voorgestelde maatregelen is.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button