AirlinesFrequente reizigerInnovatieKLMNieuwsNL nieuws

Altijd de juiste koffer-afmetingen met nieuwe KLM-app

KLM heeft een nieuwe manier uitgevonden, zodat reizigers altijd de juiste afmetingen van hun handbagage-koffer kunnen checken, zo meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Augmented reality 
Met een mobiele telefoon en de KLM-app kan de reiziger de afmetingen van de koffers te checken. “KLM’s Augmented Reality (AR) handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die aangeeft wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. AR technologie maakt het mogelijk dat een virtueel beeld in de realiteit wordt geplaatst en interactief kan worden gebruikt. Hierdoor kan een passagier thuis op eenvoudige wijze controleren of zijn handbagage de juiste maten heeft. De handbagagecheck is beschikbaar in de KLM app voor iOS-gebruikers die een KLM-vlucht hebben geboekt”, aldus KLM.

Pionieren
Pieter Groeneveld, senior vice president Digital bij Air France – KLM, zegt over de nieuwe app: “KLM’s Augmented Reality (AR) handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die aangeeft wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. AR technologie maakt het mogelijk dat een virtueel beeld in de realiteit wordt geplaatst en interactief kan worden gebruikt. Hierdoor kan een passagier thuis op eenvoudige wijze controleren of zijn handbagage de juiste maten heeft. De handbagagecheck is beschikbaar in de KLM app voor iOS-gebruikers die een KLM-vlucht hebben geboekt”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button