AirlinesIncidentenOverig nieuws

Boete voor Air Canada en Jet Airways na weigeren familie

Air Canada en Jet Airways moeten een boete van 70.000 dollar betalen vanwege het uit het vliegtuig zetten van een familie op een codeshare vlucht tussen India en Canada. Dat meldt het Indiase persbureau Press Trust of India.

Toilet
Minali Mittal reisde vorig jaar september met haar driejarige zoon en elfjarige dochter vanaf Chandigarh in India naar Toronto, met een tussenstop in Delhi. Haar dochter wilde voor vertrek naar de wc, maar die bleek dicht te zijn voor onderhoud. Het meisje zou hebben overgegeven in het gangpad nadat er ‘een vieze geur uit het toilet ontsnapte’.

Omboeking
De moeder zegt dat het personeel daarop begon te schelden, haar dochter vernederde en de drie uit het vliegtuig zette. Mittal vertelt dat zij en haar kinderen daarna midden in de nacht uren moesten wachten, terwijl hun bagage naar Toronto was gestuurd. Ze zouden pas drie dagen later een nieuwe vlucht kunnen krijgen en kregen geen accommodatie aangeboden. Ze wonen in Canada, maar hebben familie in India, waar ze die dagen nog konden verblijven.

Ziek
Air Canada zegt dat de familie uit het vliegtuig was gehaald omdat het meisje ziek was. “Het vervoeren van een zieke passagier zou een risico zijn voor het kind, in het geval van een ongeluk in de lucht. Daarnaast zou het ook vervelende situaties voor andere passagiers kunnen opleveren, als we een noodlanding zouden moeten maken en daardoor vertraging oplopen”, aldus Air Canada

Uitspraak
De rechter verwerpt het verweer van de maatschappij en zegt dat de jonge passagier nooit was gevraagd hoe ze zich voelde of waardoor het kwam dat ze moest overgeven. Ook was er geen medische hulp aangeboden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button