AirlinesIncidentenOverig nieuwsVliegvelden

Indian Air A320 komt vast te zitten bij landing | Video

Een vliegtuig van Air India kwam vrijdag vast te zitten bij een landing op een baan die nog onder constructie was op de Malediven. Dat schrijft de Times of India.

Onderhoud
Het toestel landde per ongeluk op een baan die was gesloten voor onderhoud. De piloten konden het toestel wel veilig aan de grond krijgen en geen van de 136 passagiers raakte gewond.

Onderzoek
Vlucht AI263 was onderweg vanaf Delhi naar Male Airport in de Malediven. De piloten zijn geschorst in afwachting van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de autoriteiten van de Malediven en India.

Taxibaan
Vorige maand was er ook al een toestel van een Indiase luchtvaartmaatschappij die vast kwam te zitten door het gebruik van de verkeerde baan. Toen steeg een Boeing 737 van Jet Airways op vanaf Riyadh airport vanaf de taxibaan, die parallel ligt aan de baan vanaf waar het op had moeten stijgen. Het toestel ging toen van het verharde deel van de baan af en kwam vast te zitten. Er raakten geen mensen gewond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button