fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuws

Hi Fly A380 botst tegen brug op Parijs CDG

Een A380 van Hi Fly die momenteel wordt gebruikt door Air Austral heeft schade opgelopen toen het toestel tegen een passagiersbrug botste. Dat meldt de Franse nieuwswebsite L’info.

Botsing
Tijdens het slepen kwam het toestel in botsing met de loopbrug, waardoor een motor beschadigd raakte. Er waren geen passagiers aan boord tijdens de botsing.

Reparatie
Het toestel zou vrijdagavond opstijgen en zaterdagmorgen aan moeten komen. De passagiers werden in Parijs ondergebracht en kregen een vervangende vlucht aangeboden. “Het vliegtuig wordt momenteel gerepareerd door Hi Fly”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Eiland
De A380 van Hi Fly vliegt nu zo’n twee weken voor Air Austral tussen Parijs en het eiland Réunion (bij Madagaskar). De maatschappij heeft tevens aangekondigd de huurovereenkomst van de A380 tot midden september te verlengen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button