AirlinesFrequente reizigerNieuws

‘Kosten trans-Atlantische vluchten kunnen fors omlaag’

JetBlue Airways zegt in een interview met persbureau Bloomberg dat de prijzen van trans-Atlantische business class vluchten fors omlaag kunnen.

Prijzen
“We zien de belachelijke prijzen die maatschappijen vragen en dan denken we dat we de prijs flink omlaag kunnen brengen”, vertelt Robin Hayes, CEO van JetBlue, aan Bloomberg. Hij geeft aan nog geen beslissing te hebben genomen om deze markt te betreden. “Maar we denken dat het een goede mogelijkheid is, en wanneer de tijd rijp is doen we dat misschien wel.”

Mint
JetBlue overweegt om haar service Mint premium, die in 2014 werd geïntroduceerd, aan te bieden op Noord-Atlantische vluchten. Hayes zegt dat de service met lie-flat beds de kosten van transcontinentale business-class vluchten hebben gehalveerd.

Verzet
Hij zegt dat JetBlue prima naast prijsvechters als Norwegian zou kunnen bestaan op deze markt. Tijdens het Aviation Festival in Londen geeft hij aan dat de competitieve reacties die zouden kunnen komen iets is om over na te denken. Daarbij geeft hij Norwegian als voorbeeld, die op verzet stuitte van de Amerikaanse autoriteiten toen de maatschappij trans-Atlantische vluchten wilde gaan uitvoeren.

Londen
Martin St. George, vice president commercial en planning bij JetBlue, zei deze week dat als er een trans-Atlantische route komt, deze waarschijnlijk tussen Boston en Londen zou zijn: “Ik denk dat Londen de grootste markt is die we nu niet bedienen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/