AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Air France-KLM ziet in augustus meer reizigers boarden

Air France-KLM, en de daarbij behorende maatschappijen Transavia en HOP!, hebben afgelopen augustus 9,6 miljoen passagiers aan boord mogen ontvangen, zo blijkt uit de maandcijfers van de luchtvaartgroep.

Passagiers
Van die 9,6 miljoen passagiers stapten er 3,07 miljoen in KLM-vliegtuigen, 4,71 miljoen in Air France en HOP!-toestellen en 1,8 miljoen in vliegtuigen van Transavia. In vergelijking met augustus vorig jaar waren er 2,3 procent meer passagiers voor de gehele groep. Transavia vervoerde 2,6 procent meer reizigers, KLM 1,9 procent meer en Air France 2,3 procent meer.

KLM
Bij KLM steeg de bezettingsgraad op de vliegtuigen in augustus met 0,4 procentpunt naar 91,8 procent. De groei kwam vooral uit Europa, Noord-, Centraal- en Zuid Amerika. Ook vlogen er meer passagiers naar verre bestemmingen, want het aantal reizigers dat op long haul-vluchten stapten steeg met 2,7 procent naar 1,01 miljoen. Verder laat KLM weten dat er 3,7 procent meer vracht is vervoerd in augustus, namelijk 53.131 ton.

Transavia
De Nederlandse tak van Transavia zag een daling van 3,6 procent in passagiersaantallen, maar in totaal, dus de Franse- en Nederlandse onderdelen van Transavia samen, zag een stijging van 2,6 procent in passagiersaantallen, wat neerkomt op bijna 1,8 miljoen passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button