IncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Auto-achtervolging eindigt op landingsbaan Lyon | Video

Het vliegveld van Lyon is tijdelijk gesloten geweest doordat er een auto-achtervolging gaande was op de luchthaven, zo meldden verschillende Franse media.

Achtervolging
Op het Saint-Exupéry Airport van Lyon is een man in een grijze Mercedes door een glazen pui van de terminal gereden. Daarna reed hij door een hek heen en kwam zo op de landingsbaan van het vliegveld terecht. De achtervolging begon op de snelweg, maar eindigde op de landingsbaan, waar de man gearresteerd kon worden. In totaal waren er zo’n 20 politieauto’s en motoren, een helikopter en een dozijn politieagenten betrokken bij de achtervolging.

Vluchten
Door het incident werd de luchthaven tijdelijk afgesloten. Vluchten die op de luchthaven van Lyon zouden landen zijn uitgeweken naar Marseille, Nice, Genève en Grenoble. Om iets voor 16:00 uur werd de luchthaven weer geopend en was easyJet-vlucht U24438, een Airbus A319, de eerste die weer op het vliegveld landde.

Gearresteerd
Volgens een bron loste de politie meerdere schoten, maar werd de man heelhuids gearresteerd. Er raakte niemand gewond tijdens de achtervolging. Het is nog niet duidelijk waarom de man op de vlucht was en wat voor aanklacht hij aan zijn broek krijgt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/