fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Lufthansa bestelt meer A320ceo’s door probleem A320neo’s

Lufthansa heeft de bestelling van Airbus A320ceo’s (Current Engine Option) met drie toestellen verhoogt, omdat de maatschappij problemen ondervindt met de A320neo’s (New Engine Option) zo meldt de Duitse website Aerotelegraph.

leveringsachterstand
De keuze voor de ‘oudere’ Airbus A320ceo’s, en niet de nieuwere versie A320neo, komt doordat Lufthansa problemen heeft met de motoren van de A320neo. Lufthansa is niet de enige maatschappij die hinder ondervindt van de leveringsachterstand van Airbus door de problemen bij motorbouwer Pratt & Whitney, maar de Duitse Airline kiest daarom wel voor de eieren voor zijn geld en bestelt de A320ceo’s.

A320ceo
Om geen last te hebben van die leveringsproblemen bestelt Lufthansa dus de A320ceo, omdat deze toestellen wel dit jaar nog ingezet kunnen worden door de maatschappij. Met de order van Lufthansa erbij komt het totaal aantal bestellingen, in 2018, voor de A320ceo op 18 te liggen.

Probleem
De A320neo’s die Lufthansa gebruikt hebben een probleem met de motoren, waardoor de toestellen gerepareerd moeten worden. Het probleem zit in de High Pressure Compressor in de motoren. Op de hoge druk compressor zit een zegel dat niet goed werkt. Hierdoor viel in een aantal gevallen tijdens een vlucht een motor uit. Om de problemen op te lossen, moesten alle motoren terug naar de fabriek.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button