fbpx
BestellingenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Nog minder bestellingen voor Airbus in augustus

Airbus heeft in de maand augustus nog minder bestellingen ontvangen dan in juli. Toen ontving Airbus één bestelling voor 8 widebody’s, maar afgelopen maand werden er slechts 5 narrowbody’s besteld. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Europese vliegtuigbouwer.

Bestelling
In augustus plaatsten twee maatschappijen een bestelling bij Airbus, namelijk Lufthansa en Air New Zealand. De Duitse maatschappij plaatste een bestelling voor drie A320ceo’s. De airline uit Nieuw-Zeeland liet een order optekenen voor twee A321neo’s. Met de orders van deze vijf narrowbody’s komt het totaal aantal vastgelegde bestellingen sinds januari van dit jaar op 219 te liggen.

Leveringen
In augustus maakte Airbus 54 leveringen aan 32 klanten. Daarvan waren er 45 narrowbody-toestellen, namelijk drie A220’s en tweeënveertig toestellen van de A320-familie. Daarnaast werden er ook nog vier A330’s en vijf A350’s aan klanten overhandigd. Tussen die leveringen zat ook de eerste A350-900 voor Air China en de eerste A320neo voor Gulf Air.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button