fbpx
General aviationLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Zieke kinderen één dag piloot tijdens Hoogvliegerdag

In totaal werden 31 chronisch zieke en gehandicapte kinderen op zaterdag 8 september voor één dag piloot op vliegveld Drachten tijdens de Hoogvliegerdag. Stichting Hoogvliegers laat hun droom uitkomen als zij zelf een vliegtuig mogen besturen.

Ambulancevliegtuig
Door de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Ouders, verzorgers en broers en zussen mogen ook mee met de vlucht. De andere vluchten werden uitgevoerd met 10 sportvliegtuigen, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. Elk kind kreeg na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.

Politiemotoren
Voor de kinderen begon de dag speciaal, toen zij ’s morgens in een konvooi van vrachtwagens vanaf Lunchhuis De Lauwers in Surhuisterveen onder begeleiding van Amerikaanse politiemotoren naar Vliegveld Drachten werden gebracht.

Hoogvliegerdag
De Hoogvliegerdag werd voor de achtste keer op vliegveld Drachten georganiseerd. Ruim 40 vrijwilligers waren tijdens de dag actief om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Deze dag is tot stand gebracht in nauwe samenwerking met onder andere Stichting Vliegveld Drachten, de Serviceclubs Kiwanis Drachten en Tafelronde 53 Drachten, Lunchhuis De Lauwers in Surhuisterveen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button