AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Afrikaans netwerk zorgt voor groei Brussels Airlines

Brussels Airlines vervoerde in augustus 16,6 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit komt doordat er naar nieuwe bestemmingen in het Afrikaanse netwerk werd gevlogen, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
In totaal vervoerde Brussels Airlines 962.439 passagiers in augustus, een stijging van 16,6 procent. Hierbij worden niet de passagiers aan boord van de chartervluchten die Brussels Airlines uitvoert voor rekening van touroperators. De vliegtuigen zaten ook voller dan in vorig jaar augustus, namelijk 86,5 procent, een stijging van 1,5 procentpunt.

Afrika
“De sterkste passagiersgroei werd geregistreerd op het Afrikaanse netwerk (+31,4%), dankzij de toevoeging van nieuwe vakantiebestemmingen in Noord-Afrika in samenwerking met Thomas Cook, Neckermann en Pegase. Het aantal passagiers op Europese vluchten is met 15,3% gestegen”, aldus de maatschappij.

Europa
Ondanks de sterkste passagiersgroei op vluchten naar Afrika vloog het merendeel van de passagiers, iets meer dan 760.000 reizigers, naar bestemmingen in Europa. Er vlogen zo’n 124.000 mensen naar Afrikaanse bestemmingen.

Juli
In de maand juli was de sterkste passagiersgroei ook te zien op vluchten naar Afrika. In vergelijking met juli vervoerde Brussels Airlines in augustus minder passagiers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/