AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Afrikaans netwerk zorgt voor groei Brussels Airlines

Brussels Airlines vervoerde in augustus 16,6 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit komt doordat er naar nieuwe bestemmingen in het Afrikaanse netwerk werd gevlogen, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
In totaal vervoerde Brussels Airlines 962.439 passagiers in augustus, een stijging van 16,6 procent. Hierbij worden niet de passagiers aan boord van de chartervluchten die Brussels Airlines uitvoert voor rekening van touroperators. De vliegtuigen zaten ook voller dan in vorig jaar augustus, namelijk 86,5 procent, een stijging van 1,5 procentpunt.

Afrika
“De sterkste passagiersgroei werd geregistreerd op het Afrikaanse netwerk (+31,4%), dankzij de toevoeging van nieuwe vakantiebestemmingen in Noord-Afrika in samenwerking met Thomas Cook, Neckermann en Pegase. Het aantal passagiers op Europese vluchten is met 15,3% gestegen”, aldus de maatschappij.

Europa
Ondanks de sterkste passagiersgroei op vluchten naar Afrika vloog het merendeel van de passagiers, iets meer dan 760.000 reizigers, naar bestemmingen in Europa. Er vlogen zo’n 124.000 mensen naar Afrikaanse bestemmingen.

Juli
In de maand juli was de sterkste passagiersgroei ook te zien op vluchten naar Afrika. In vergelijking met juli vervoerde Brussels Airlines in augustus minder passagiers.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button