NieuwsProfessionalVliegvelden

Augustus één-na-drukste maand ooit voor Heahtrow

Augustus was de één-na-drukste maand ooit voor Heathrow Airport. Het was de 22e maand op rij dat het grootste vliegveld van Europa meer passagiers ontving dan de maand daarvoor, zo meldt de Londense luchthaven.

Passagiers
In totaal reisden er in augustus 7,6 miljoen passagiers via Heathrow Airport, een stijging van 2,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ondanks dat er meer passagiers via Heathrow vlogen, nam het aantal vliegbewegingen met 0,6 procent af naar 41.719 bewegingen. Het aantal ton aan vervoerde goederen steeg met 1,2 procent naar 140.738 ton.

Record
Ondanks dat augustus niet het record voor drukste maand ooit verbrak, werd er wel een ander record gevestigd. Zo kwamen er op 31 augustus 137.303 reizigers aan op Heathrow, nooit eerder kwamen er zoveel passagiers op één dag aan. Verder waren er 15 dagen in augustus dat er meer dan 250.000 passagiers via de luchthaven reisden.

China
Een van de oorzaken voor de vele passagiers die in augustus via Heathrow reisden, is de tiende directe verbinding tussen de luchthaven en China. Andere oorzaken waren de terugkomende vakantiegangers en een extra vrije dag op maandag 27 augustus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/